Försökte köra över kronofogde

I början av oktober var två tjänstemän från Kronofogdemyndigheten på Orust för att göra en utmätning vid en bostad. Tumult uppstod på platsen och mannen som fick besök av Kronofogden står nu åtalad för hot mot tjänsteman, överträdelse av myndighets bud samt försök till grov misshandel. Det sistnämnda efter att ha försökt köra över de båda från Kronofogden.

Hot mot tjänsteman och försök till grov misshandel
De båda från Kronofogden blev enligt åtalet vid besöket hotade om våld när de skulle hämta en utmätt bil. Efteråt satte sig mannen de besökte bakom ratten på bilen och körde i hög fart på en smal väg mot de de båda från Kronofogden. De både lyckade hoppa undan, men enligt åtalet hade de båda kunnat bli påkörda.

Överträdelse av myndighets bud
Mannen ska innan denna händelse ha använt bilen som varit föremål för utmätning – och vid besöket i början av oktober kört iväg med fordonet så utmätning inte kunde ske. Det gör att mannen nu även åtalas för överträdelse av myndighets bud.

Den åtalade mannen erkänner överträdelse av myndighets bud, men förnekar hot mot tjänsteman och försök till grov misshandel.

Upp