
Sundsby säteris nya entreprenörer heter Alma Lidén och Niklas Österlund. De tar tillsammans över driften av restaurang, kafé, bageri och gårdsbutik, som öppnar 1 april.
Alma och Niklas beskriver möjligheten att ta över entreprenaden på Sundsby säteri som en sann lycka.
– Vi har många tankar och visioner som vi samlat på oss genom åren och som vi vill förverkliga. Att få jobba i Sundsby säteris unika miljö och där servera mat efter säsong är en dröm som har blivit verklighet, säger Alma och tillägger att hon och Niklas ser fram emot ett gott och nära samarbete med Sundsby säteris egen trädgårdsmästare.
– Våra gäster kommer att bli serverade grönsaker från köksträdgården i så stor mån som är möjlig.
Lång erfarenhet
Alma och Niklas har båda lång erfarenhet av restaurangbranschen och träffades när de jobbade på samma kryssningsbåt.
– Vi älskar båda vårt yrke och vår passion är att arbeta med mat och människor, berättar Niklas.
Parets ambition är att hålla restaurangen och kafét på Sundsby säteri öppna året om och att bland annat servera en god och varierad lunchmeny. Under sommarhalvåret ska det gå att avnjuta en à la carte-meny på säteriets charmiga uteservering, eller inne i den varma och genuina mangårdsbyggnaden.
Två bagare har anställts, som ska se till att det doftar nybakat bröd året om. Det ska finnas möjlighet att handla hem nygräddat bröd och bakverk.
Nytt namn för starkare profil
I samband med att Sundsby säteri byter entreprenör passar Tjörns kommun, som äger säteriet, på att profilera säteriets historia och då särskilt lyfta fram Margareta Huitfeldt som levde där på 1600-talet. Namnet på säteriets kafé och restaurang ska i fortsättningen vara Margaretas kök och skafferi.
– Det är ju tack vare Margareta Huitfeldt och hennes unika historia som Sundsby säteri finns kvar idag, säger Christina Holmberg, verksamhetskoordinator på säteriet.
Bild: NYHETERsto/Tjörns kommun