Efter att ha arbetat på Pizzeria Picasso i 5 år så öppnar nu Enes Yenigün Stenungsund Burger i Snusboahuset i Stenungsund. Den riktigt hungriga kan få sig 450 grams hamburgare – men menyn har mer att erbjuda.
Osman Yenigün driver Pizzeria Picasso i samma hus tillsammans med Nurullah Yenigün. Deras kusin Enes Yenigün har arbetat på pizzerian i fem år och när gatukökslokalen blev ledig öppnades en dörr att starta eget, det blev Stenungsund Burger.
De senaste åren har gatuköket haft flera namn och ägare på gatuköket – Rydbergs, Korvboa, Ödsmålsburgaren och nu Stenungsund burger.
Man kan tro att det är som vilket gatukök som helst – men när man stiger in genom dörren möts man av en meny som främst består av burgare i klassiska storlekarna 90 gram och 150 gram – men sedan kommer de man kallar för “monsterburgare” – för den riktigt hungriga. Burgare på 180 gram, 300 gram och 450 gram.
På menyn finns även kycklingburgare, korv, kebab, köttbullar, fish and chips, falafel och ett flertal vegetariska alternativ.
-De flesta gatukök serverar pulvermos, även om det står hemlagad mos. Vi serverar äkta mos. Riktig potatis som vi kokar och gör riktigt mos av, säger Enes Yenigün.
Under januari kommer Stenungsund burger att ha ett öppningserbjudande med 20% rabatt