
Klädesholmen Seafood har haft ett nära samarbete med den norska råvaruberedaren av sill, Grøntvedt, i mer än 30 år. Grøntvedt är en av världens ledande producenter av pelagiska fiskprodukter varav sillprodukter utgör huvuddelen av företagets omsättning. Med förvärvet av Klädesholmen Seafood blir koncernen helintegrerad från hav till bord.
– Genom förvärvet av Klädesholmen Seafood kan vi tryggt säga att vi har kontroll på hela värdekedjan. Från köp av sill från fiskebåtar utanför norska kusten, till beredning och lagring i egna faciliteter, för vidare transport, och nu också hela vägen ut till butikshyllan med kvalitetsprodukter från Klädesholmen, säger Bjørnar Grøntvedt, koncernchef och huvudägare av Grøntvedt gruppen.
Grøntvedts satsningar har på senare år fokuserat mycket på att ta tillvara på hela råvaran. Genom att förädla de restprodukter som blir kvar efter beredningen av sillen kan man idag tillverka både fiskmjöl och olja.
Grøntvedts huvudkontor ligger på Uthaug, i Trøndelag, på Norges västkust. Företaget har tre produktionsanläggningar, varav två på Uthaug och en på närliggande ön Kråkvåg, samt ett logistikcenter i Brekstad med kapacitet för över 250 000 tunnor med sill.
– Vi ser fram emot att vara en del av Grøntvedt gruppen och tillsammans utveckla företaget framåt. En av fördelarna för oss är att vi står i direkt led till Norges största råvaruberedare som dessutom värnar om kvalité och hållbarhet på samma vis som Klädesholmen Seafood alltid har gjort, säger Annika F. Helmer, VD Klädesholmen Seafood.
Klädesholmen Seafood, med fabrik och organisation fortsätter att bedriva sin verksamhet i samma framåtanda från huvudsätet i Rönnäng, Tjörn.