På lördag, 10 september arrangeras skördedag på Mariagården i Stenungsund. Vid gården kommer det även finnas ponnyridning, dragspel, vandringsföreställning om livet förr på Mariagården och caféet håller öppet.

Stenungsunds biodlarföreningen är på plats med sin visningskupa och säljer honung från Mariagårdens kupor. Utställare och försäljning kommer också finnas på plats.

Föreställningen “Blommornas vals” med Big Wind.

-En tidsenlig och glad färd med dansakrobatiska blommor från Big Winds rabatter. Tillsammans med DJ Klorofyll och Super Kirskål intar de dekorativa och egoistiska blommorna spelplanen. En vacker och anarkistisk samling plantor i fräck framfart genom parker och scener. En musikalisk blomstafett som tycks vägra stanna. De egensinniga blommorna gör allting, men lovar ingenting – förutom underhållning och fantasi att inspireras av.

PROGRAM – Lördag 11-15

Kl. 11-15 Spekeröds hembygdsförbund håller caféet öppet
Kl. 11 och 13 Föreställning med Bigwind: Blommornas vals
Kl. 12 Emil Andersson underhåller på dragspel
Kl. 11-14 Ponnyridning
Kl. 12 och 14 Vandringsföreställning kring livet förr på Mariagården

OM MARIAGÅRDEN

Mariagården byggdes någon gång mellan 1770-1790 och är idag ett hus att använda med omtanke och respekt. 1989 blev huset förklarat som byggnadsminne och har blivit stilfullt renoverat under senare år. När Stenungsunds kommun köpte gårdarna i Stenunge by började man restauera husen. Man fann originalfragment av färg och tapeter som visade hur det sett ut. På så sätt fick hantverkarna god vägledning i arbetet och 1989 blev Mariagården förklarat som byggnadsminne.

Under sommaren är det trädgårdscafé på Mariagården och på vinterhalvåret kan man hyra huset för mindre sällskap. Det är en rofylld plats att mötas på och du som vill prova att baka bröd i en gammal stenugn kan boka tid. Gruvan och skorstensstocken är i gott skick, så allt som oftast doftar det nybakt i det gamla köket.

Redaktionen - NYHETERsto
redaktionen@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 7 september 2022 07:38

Uppdaterad: 7 september 2022 07:39Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott) eller via polisens hemsida.

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.