När Louise Ryme går in på scenen på Fregatten den 3 februari, vet hon inte vad som ska hända. Manuset ligger på scenen men hon har inte sett det förut.

-Det ska bli så spännande och jag är väldigt nyfiken på vad det ska stå i texten. Det kan ju vara vad som helst! Det kommer att krävas total närvaro tillsammans med publiken och det tror jag kommer att ge en nerv till nuet. Det blir scenkonst upphöjd med flera nivåer! säger Louise Ryme några dagar innan föreställningen.

Föreställningen Nassim har redan spelats över 400 gånger runtom i världen och nu kommer den till Stenungsund. Varje föreställning blir unik när Riksteatern sätter upp pjäsen på olika orter, med en ny skådespelare för varje kväll. Andra skådespelare som kommer att spela pjäsen är till exempel Mark Levengood, Eva Röse och Bianca Kronlöf.

Efter att Nassim visades för pressen i Hallunda i helgen och har fått lysande recensioner i både Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

”Om man vill ta chansen att se en skådespelares virtuosa problemlösande inom ramen för sin profession är det värt ett teaterbesök. Om man vill ta del av en unik teaterupplevelse som är både gripande och tidvis flabbigt rolig är ”Nassim” helt omistlig.” (Svenska Dagbladet)

”Sällan har väl teatern varit så uppenbart här och nu.” (Dagens Nyheter)

Louise Ryme gör alltså den här föreställningen exklusivt för Stenungsund. Hon ställer gärna upp på en intervju och berättar om sina tankar inför en föreställning hon alltså inte vet något om.

Louise Ryme gjorde skådespelardebut som Sally Bowles i Cabaret på Helsingborgs stadsteater och i vår får vi se henne i TV-produktioner som Maria Wern, Spookies (för barn) och Veronika. I morgon fredag (27/1) har independentfilmen Förmänskligas, där hon har en av huvudrollerna, premiär i Stockholm.

Arrangör: Kulturhuset Fregatten, Tjörns kultur- och teaterförening, Studieförbundet Vuxenskolan

Biljetter bokas via Ticster >>

Fotograf: Petter Löfstedt

Redaktionen - NYHETERsto
redaktionen@nyhetersto.se
Artikel Publicerad: 26 januari 2023 21:05

Uppdaterad: 27 januari 2023 10:03Tipsa oss! - Rättelse - Medieetik

Uppgifter i våra nyheter kommer från säkra och kontrollerade källor. Trovärdighet och opartiskhet har en central roll för vår journalistik. Under pågående händelser är information från ledningscentral, räddningstjänst och polis initial och ger kortfattad bild om inträffade händelser. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Vid en pågående händelse är det viktigt att information går ut snabbt, det gör att det kan förekomma språk- och stavfel i texten i ett inledande skede. Texten kan uppdateras flera gånger.

Vad händer i din närhet? Tipsa oss!

Blåljus? Trafikolycka? Trafikhinder?
Tips om pågående händelser/blåljus är en färskvara.
- Desto tidigare vi får tips om en pågående insats/händelse desto snabbare kan kolla upp och informera.

Tipsa oss via redaktionen@nyhetersto.se eller via formuläret nedan.

 

Tips om brott
– Tipsa i första hand polisen via 114 14 (112 vid pågående brott) eller via polisens hemsida.

– Vi får många mail varje dag, både från hemsidan och via våra sociala kanaler. Vi läser allt – men vi har ingen möjlighet att svara alla personligen. Då vi arbetar olika tider på dygnet kan svarstiden dröja, men vårt mål är att svara på mail så fort som möjligt. Vi prioriterar pågående händelser. Nyhetstips och pressmeddelanden kan sparas och publiceras längre fram.